marți, 4 decembrie 2012

Romania si bogatiile ei


Undeva in Romania se intalnesc adevarate monumete ale naturii pe care oamneii le considera benefice si odata ajunsi la ele se roaga ori isi pun divesre dorinte, in speranta ca se vor indeplini. Fiind fenomene rare intalnine in atat in Europa cat si in lume, vizitatori privesc aceste daruri sau minuni ale natirii.
Mai exact in sud-estul Romaniei in comuna Lopatari, care este situata in judetul Buzau, apar aceste daruri ale naturi, adica "Focurile Vii"...da, ati citit bine, focurile vii, acest fenomen extrem de rar in lume si tot odata si spectaculos se produce foarte simplu, explicatia la fiind aceea ca in unele regiuni exista emanatii de gaze naturale, care, in urma frecarii cu solul se aprind provocand flacari. Acest fenomen mai poate fi intalnit si in Turcia, Australia Asia si SUA.
La noi in tara aceste focuri, au o flacara de pana la 20 cm si este considerata printre principalele atractii turistice ale Romaniei. Aceste focuri vii sunt flacari de culoare albastra care ard in locurile unde solul este crapat si sunt mentinute vii datorita gazelor naturale care ies la suprafata solului.
Tot in zona Buzaului, turistii mai pot admira un alt fenomen rar intalnit, acela fiind vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici.
 ste o zona marcanta, care socheaza prin aspectul sau ciudat, o regiune lipsita de vegetatie, in care se poate inatalni o singura planta albicioasa, numita gardurarita.In aceasta zona se afla si doua statiuni balneoclimaterice, statiunea Sarata Monteoru si statiunea Siriu Bai. Ambele au efecte benefice asupra sanatatii, fiind recomandate pentru tratarea diverselor afectiuni.
                                                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.