marți, 20 noiembrie 2012

NFS revine in forta

Dupa un foarte mare succes clasicul Hot Pursuit, cei de la Criterion revin în 2012 cu o nouă viziune asupra unui alt titlu foarte îndrăgit al seriei: NFS Most Wanted. Baieti de la Go4Games au un review complet pentru toţi pasionaţii de jocuri de maşini.

Criterion nu se multumeşte să urmeze formulele vechilor titluri NFS, încercând mereu să inoveze şi să adauge propriile ingrediente în reţeta Need for Speed. Bineînţeles, nici noul Most Wanted nu face excepţie de la această regulă. Spre deosebire însă de Hot Pursuit, unde modificările aduse de versiunea 2010 s-au potrivit de minune, reiterarea lui Most Wanted vine cu unele decizii de design ce nu vor fi pe placul tuturor.
Deşi avem parte din nou de un mediu deschis de joc , actualul NFS Most Wanted nu mai are în spate vreun fir epic spectaculos, precum era cazul în mai vechiul Most Wanted din 2005. De fapt, noul joc al celor de la Criterion abandonează total conceptul de poveste, oferindu-i jucătorului un singur obiectiv concret: depăşirea celor 10 piloţi de pe lista Most Wanted şi atingerea vârfului acestui clasament.

 
De acesta data totul are la baza conceptul Speed Points. Fiecare victorie, fiecare drift, fiecare urmărire cu poliţia îţi poate aduce un anumit număr de astfel de puncte. În momentele în care depăşeşti anumite borne, ai posibilitatea de a provoca şoferii de pe lista Most Wanted. Astfel, pentru a atinge cotele de puncte necesare accederii în lista Most Wanted, eşti nevoit să conduci o bună parte a maşinilor din Fairhaven City, care din fericire sunt numeroase si pornesc de la o varietate destul de mare precum Ford Focus sau Mitsubishi Lancer Evolution X şi ajungând până la bijuterii super sport precum Bugatti Veyron, Pagani Huayra sau Koenigsegg Agera R. De asemenea, producătorii au adăugat de această dată şi vehicule de teren, cum ar fi Hummer H1 Alpha sau Ford F-150 SVT Raptor. Din păcate, unul dintre elementele definitorii ale vechiului Most Wanted - personalizarea maşinilor - a dispărut aproape în totalitate.

 Noul Need for Speed Most Wanted nu este perfect: fanaticii versiunii din 2005 vor plânge după poveste şi posibilitatea de a personaliza aspectul bolizilor, iar mediul de joc deschis şi noul sistem de progresie nu vor fi pe placul tuturor. Totuşi, în ciuda acestor inconveniente, studioul Criterion Games a realizat din nou un arcade racer de calitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.